Julkaisut

Kaikki julkaisut

Jiang, Z.Q., Wang, J., Stoddard, F.L., Salovaara, H. & Sontag-Strohm, T. (2020). Preparation and characterization of emulsion gels from whole faba bean flour. Foods 9 (6), 755. https://doi.org/10.3390/foods9060755

Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S., A., Kokkonen, T. & Vanhatalo, A. (2020). Type of protein supplementation on dairy cow performance on grass silage-based diet. Teoksessa: Virkajärvi, P., Hakala, K., Hakojärvi, M., Helin, J., Herzon, I., Jokela, V., Peltonen, S., Rinne, M., Seppänen, M. & Uusi-Kämppä, J. (toim.).  Proceedings of the 28th General Meeting of the European Grassland Federation, Helsinki, Finland, 19-22 October 2020. Meeting the future demands for grassland production. Grassland Science in Europe, Vol. 25, pp. 264-266.

Vanhatalo, A. & Halmemies-Beauchet-Filleau, A. (2020). Optimising ruminal function: the role of silage and concentrate in dairy cow nutrition to improve feed efficiency and reduce methane and nitrogen emissions. Teoksessa: Improving rumen function. McSweeney, C. S. & Mackie, R. I. (eds.). Burleigh Dodds Science Publishing Limited, p. 651- 691, 40 p.

Koponen K.K., Salosensaari A., Ruuskanen M.O., Havulinna A.S., Männistö S., Jousilahti P., Palmu J., Salido R., Sanders K., Brennan C., Humphrey G.C., Sanders J.G.S., Meric G., Cheng S., Inouye I., Jain M., Niiranen T.J., Valsta L.M.V., Knight R. & Salomaa V.V.S. (2021). Associations of healthy food choises with gut microbiome profiles. The American Journal of Clinical Nutrition, 114 (2), 605-616. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqab077

Lehto E., Kaartinen N.E., Sääksjärvi K., Männistö S. & Jallinoja P. (2022). Vegetarians and different types of meat-eaters – changes in characteristics among the Finnish adult population from 2007 to 2017. British Journal of Nutrition, 127, 100-1072. https://doi.org/10.1017/S0007114521001719 

Kaartinen N.E., Tapanainen H., Männistö S., Reinivuo H., Virtanen S.M., Jousilahti P., Koskinen S. & Valsta L.M. (2021). Suomen aikuisväestön ruoankäytön ja ravintoaineiden saannin muutokset vuosina 1997-2017: kansallinen FinRavinto-tutkimus. [Summary in English: Changes in food consumption and nutrient intake in Finnish adults 1997–2017: The National FinDiet Survey]. Suomen lääkärilehti [Finnish Medical Journal] 5/2021, s. 273–278.. https://www.laakarilehti.fi/pdf/2021/SLL52021-273.pdf

Vanhatalo, A., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S. & Juga, J. (2019). Ilmastoviisas kotieläintuotanto – Märehtijöiden rooli ruokajärjestelmässä. Teoksessa Ilmastoviisas maatilayritys (toim. Peltonen, S., Aalto, K., Hennola, I. & Anttila, S.). Vantaa: Pro Agria Keskusten Liitto, Tieto tuottamaan, vuosikerta 145, nro 1163, s. 48-56.

Vanhatalo, A., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Jaakkola, S. & Juga, J. (2019). Klimatsmart husdjursproduktion – idisslarnas roll i livmedelssystemet. In: Klimatsmart jordbruk (redaktion Peltonen, S., Aalto, K., Hennola, I. & Anttila, S.). ProAgria Svenska lantbrukssälskapens förbunds publikationer, serie B 126. s. 48–56.

Lampi, A-M., Yang, Z., Mustonen, M. & Piironen, V. (2020). Potential of faba bean lipase and lipoxygenase to promote formation of volatile lipid oxidation products in food models. Food Chemistry, 311, 125982. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125982              

Pulkkinen, M., Coda, R., Lampi, A-M., Varis, J., Katina, K. & Piironen, V. (2019). Possibilities of reducing amounts of vicine and convicine in faba bean suspensions and sourdoughs. European Food Research and Technology, 245 (7), 1507-1518. https://doi.org/10.1007/s00217-019-03282-4

Leg4Life-konsortio (2019). Tilannekuvaraportti 2019. Leg4Life – Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä. Linkki julkaisuun.