Toimintavarmaan ruokajärjestelmään -webinaari 4.11.2020

Kestääkö vai katkeaako?

Ruoka ja resilienssi – mistä on kyse?  Kuinka ruokajärjestelmän resilienssiä voidaan vahvistaa?

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat hankekonsortiot kutsuvat ruokajärjestelmän toimijoita, päättäjiä ja tutkijoita keskustelemaan toimintavarman ruokajärjestelmän edellytyksistä. Tervetuloa pohtimaan ruokaturvan toteutumista kriiseissä ja muutoksissa!

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Kaisa Karttunen, Just Food vuorovaikutusvastaava e2 Tutkimuksesta.

Kestääkö vai katkeaako? Mitkä ovat ruokajärjestelmämme sieto-, sopeutumis- ja muutoskyky?

Ohjelma

Keskiviikko 4.11.2020 klo 15:00-17:00

  • Tervetuloa
  • Ruoka ja resilienssi – mistä on kyse?
    Professori Helena Kahiluoto, LUT-yliopisto, FOOD-ohjelmajohtaja, Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN), Suomen Akatemia
  • Operationalizing planetary health
    Professor in Global Food Policy and Ethics Jessica Fanzo, Johns Hopkins University, USA
  • Resilienssi ja planetaarinen ruokavalio Suomessa
    Anne-Maria Pajari, Helsingin Yliopisto, Leg4Life -konsortion johtaja (FOOD)
  • Kaupan rooli ruokaketjun yhteispelissä
    vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä
  • Ruokaketjun peruskivi – osaava viljelijä
    Juha-Pekka Aikola, NordicPlantProtein – Vihreä Härkä -tuotteet, STN MULTA (FOOD)
  • Ruokajärjestelmän murros ja haavoittuvat ryhmät
    Teea Kortetmäki, tutkijatohtori Jyväskylän yliopisto, Reilu Ruokamurros – Just Food (FOOD)
  • Huoltovarmuusnäkökulma
    valmiusasiamies Juha Mantila, Huoltovarmuuskeskus
  • Kroonistuvien kriisien yhteiskuntapoliittiset jännitteet
    ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen, Helsingin yliopisto, WISE-konsortion johtaja (ADAPT)
  • Joustava ja kestävä ruokaketju – ruokaturvan eettinen koodisto
    sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, Helsingin yliopisto, ETAIROS (STEER)

Kutsu ja ohjelma pdf-muodossa.

Webinaari käynnistää toimijoiden, tutkijoiden ja päättäjien välisen vuorovaikutusprosessin, jonka tavoitteena on vahvistaa ruokajärjestelmän resilienssiä eli sieto-, sopeutumis- ja muutoskykyä tutkimusperustaisen päätöksenteon avulla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Tervetuloa!

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *